Ínyenc csirkemell tekercs.
Mai kreációm, az ínyenc csirkemell tekercs. Imre Dezső műve. :)
Hozzávalók:
Egy db lehetőleg háztáji csirkemell, ne a vizes "multicsirke" legyen!
Negyed kiló kenőmájas.
öt dekagramm mustár.
Negyed kiló krumpli.
Só, bors.
Előkészítés:
A csirkemellet, vágd vékony, minél nagyobb szeletekre, majd kloflold ki, és sózd le. Pont, mint ha rántott szeletnek készülne.
A krumplit, főzd meg hajában, majd ha lehűlt pucold meg, és nyomkodd szét villával, péppé.
Keverd össze a kenőmájast, a krumplipéppel, a mustárral, tegyél bele csipet sót, borsot.
Elkészítés:
A vékonyra vágott csirkemelleket öblítsd le a sótól, terítsd ki, és mint ha bejglit készítenél, kend rá a burgonyás masszát, olyan vastagon, amilyen vastag a hús. Ha megvan, tekerd fel, és cérnával kösd össze, hogy ne tekeredjen le sütéskor. Kend be a a tetejét olajjal, tekerd alufóliába, és tedd be a sütőbe. A sütési idő, a hőfoktól, és a tekercsek vastagságától függ. Egy átlagos tekercs, 130 fokon fél óra alatt jót átpárolódik, ekkor nyisd szét a fóliát rajta, vagy le is veheted, és a tetejét süsd még, amíg meg nem pirul. Amikor megpirult, ha szereted, leöntheted egy kevés olajos-sós tejföllel, és még öt percig piríthatod!
Jó étvágyat!!!