Rakott csirke Brokkolival, és sajttal!
Székely Zoltánné konyhájából van, a következő ínyenc ebéd javaslat.
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
- 2 fej brokkoli
- 1 doboz tejszín (250ml)
- 1 gerezd fokhagyma
-1 csipetnyi só
- csirkefűszer (vagy ízlés szerint más fűszer)
-2 kanál tejfel
Elkészítés:
A csirkemelléket vajon megpirítjuk, majd pároljuk puhára. Eközben a brokkolit megpároljuk, a sajtot és az öntetet előkészítjük.
Egy 3dl-es bögrébe beletesszük a tejszínt, majd belekeverjük a tejfelt is és beletesszük a fokhagymát.
Ezután egy jénai tálba beletesszük a csirkemellek felét ( 4 alulra)
Rátesszük a rózsára szedett párolt brokkolit.
Végül ismét a csirkemell, rá megint brokkoli. Az egészet leöntjük a tejszínnel, és a tetejére rászórunk sok sok sajtot.
Ezt követően a sütőben először 180 fokon sütjük kb 10 percig, majd 150 fokon 10-15 percig. addig sütjük amíg a sajt meg pirul.