Kovászos uborka

on .

Imre Dezső

Először is kell, egy öt literes üveg, nagyon kimosva, én domesztoszos vízzel mosom. Az alján teríts el egy köteg kaprot, tegyél rá kevés babér levelet, köményt, borsot. Arra egy réteg, tisztára mosott, karikáéra vágott, fonnyadt öreg burgonyát, természetesen nyersen. Kenyér nem kell rá! Ki mit szeret, én megszoktam az öreg uborkát is kovászosan, gyermekkoromban sokat ettem, de persze a frissen szedett közepes méretű a legjobb. Alaposan mosd meg az uborkát, akár mosogató szivaccsal is gondoskodhatsz róla. :) Tömd meg az üveget, a tetejére még krumpli, és kapor, fa pálcával szorítsd le. Öntsd le ízlésednek megfelelően sós, langyos vízzel, és zárd le az üveget. Fehér vászonba tekerve tedd ki az udvarra, ahol nem egész nap éri a napocska. Ha minden sikerült, egy hét és kész. A hideg lé isteni ital, az uborka ropogós és finom.