Apu beiglije, sokáig puha, nem szárad ki.
Imre Dezső.
Apu, úgy süt, ahogy főz, körül néz mi van otthon, és kikalkulálja, mit lehet belőle finomat kihozni. :)
Nos, ezeket a maradékokat találtam, és kitűnő beiglinek képzeltem el, sikerült is. .... 1kg liszt, 4 dl görög natúr joghurt, kb 20 dkg zsír, 25 dkg teavaj, két egész tojás, kb 1,5 dl tej, kb 20 dkg porcukor, fél mokkás kanál só, 2 sütőpor. Kicsit ragacsos volt a tészta, párszor kellett lisztet szórni a vajling aljára hogy tudjam gyúrni, de egy óra pihentetés után tökéletes lett. Én nagyon sok ideig gyúrom a tésztákat, ezt is minimum húsz percig forgatom, nyomkodom, marcangolom. A ragacsosságra az egy óra pihentetés a gyógymód! Részben beszívja a liszt, részben kihűlnek a benne lévők, és keményednek valamennyit, hiszen a vaj is zsír is, kéz-melegen lágyabbak.
A töltelék mák, és dió. A mákot és a diót is, szeretem prézlivel keverni, és sok tejben, porcukorral elkeverve puha és könnyű lesz a töltelék.
A maradék tésztából, elsőosztályú lekváros-diós kiflicskék lettek.