Apu töpis pogija.

on .

Imre Dezsőtől.

Természetesen nem tudtam mi kell bele, így tettem amit gondoltam. 1 kg liszt. 25 dkg tepertőkrém. Kb 35 dkg apróra darabolt töpörtyű ami amúgy is apró volt. Fél dl étolaj, 10 dkg margarin. Só, bors. egy teás kanál kristálycukor, Kb három dl tej. két tasak száraz élesztő. Egy kis doboz natúr joghurt. Két nagy tojás. Asssszem ennyi. Finom lett! A tészta kicsit ragadós, de ha ügyesen lisztezel könnyű bánni vele, szaggatni is. A tetejét bekentem felvert enyhén sós, borsos tojással, és kb 200 fokon, pirosra sütöttem. Ha világosra sütöd puhább, ha sötétebbre akkor omlósabb. Ki hogy szereti! Ha lassan fogy el, akkor omlósabbra süsd, sokáig jó marad. Ha puhábbra sütöd, világosabbra, akkor két-három naposan, kicsit melegre mikrózva varázslatos.