Apu, köményes-borsos pihepuha pogácsája

on .

Imre Dezső sütőjéből.

Szokás szerint sokat gyúrok, és nagyobb részét, kiszaggatva, keletlenül lefagyasztom.

A tészta egy kg liszt, két dl tej, abban fut fel a két tasak szárított élesztő, vagy ha azt jobban szereted a friss is jó. Egy mokkás kanál cukor, két mokkás kanál só, ízlés szerint sok bors, őrölt kömény. 25 dkg vaj, 25 dkg margarin, két tojás, egy evőkanál napraforgó olaj. Mindent egyszerre bele, alaposan legalább félórán át gyúrom, kiszaggatom, megsütöm. :) Ki hogy szereti, és 200 fokon amíg pirulni kezd a tojással lekent teteje. A kenő tojásba teszek még sót, borsot, és a tetejére szórok köményt, jó sokat. Persze a nagyja lepotyog, de imádom kieszegetni alóla a sült köményt. A lefagyasztott egy tepsis adagokat, amikor előszedem, két órán át olvasztom, húsz percig kelesztem még a sütőben 25 fokon, és tökéletes lesz.