Jobb agyféltekés rajzolás gyermekeknek és felnőtteknek országszerte!

Sajtos és köményes pogi, apu receptje

on .

Imre Dezső

Apu új pogija, persze most új, amikor olvasod, már lehet hogy régi.

1 kg finom liszt, fél kiló rétes liszt, fél kiló margarin, két nagy tojás bele, egy a megkenéshez, két dl tej, két dl étolaj, egy 5 dkg-os friss élesztő, két púpos teás kanál só, kömény mag, húsz dkg Trapista sajt bele, és megfelelő mennyiségű a tetejére.

Futtasd fel az  élesztőt a tejben! HA kész, csak akkor kezd bele. Egybe bele mindent, és morzsoljad, ha már lehet gyúrjad, egy fél órán át minimum! Eleinte olyan lesz, mint ha kevés lenne a zsiradék, a végére ragacsos. Lisztezgesd a kezed gyúrás közben, meg a tál oldalát, alját, finoman.

Amikor jónak tűnik, akkor egy órát hagyd állni. Szaggasd ki, és utána még egyszer hagyd állni, nem mondom hogy egy órát, mert hőmérséklet függő, amikor szépen megnőnek, akkor befelé a sütőbe velük. Sütés előtt, megkenem sós, felvert tojással, és szórom rá a sajtot, vagy az egész köménymagot. Tíz, tizenöt perc 200 fokon, alsó-felső lángon. Kinek milyen sütője van, találja ki ahhoz az időt! Amikor szép piros a sajt a tetején, és nem fehér ott sem, ahol nincs sajt, akkor jó.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates