Jobb agyféltekés rajzolás gyermekeknek és felnőtteknek országszerte!

Diós meggyes pite, tökmagolajas omlós tésztában. Apu sütötte.

on .

Imre Dezsőtől

A tészta a lényeg, de azért leírom a tölteléket is a végén. smile Állagra, a nyers tészta törős, szakadós, szétesős, nagyon lágy, megsütve hihetetlenül puha és omlós, sokáig, hetekig is.

1 kg liszt, 25 dkg teavaj, két dl tökmagolaj, két tasak sütőpor. két tojás. 25 dkg sertészsír, kb húsz dkg kristálycukor, egy mokkás kanál só. Nagyon sokáig kell gyúrni, és alaposan, én kb negyven percig gyötörtem, majd egy órát pihentettem.

Addig van idő elkészíteni a tölteléket. Ki milyen vastagra szereti, én kb fél kiló diót daráltam, illetve  vettem ki a fagyasztóból ledarálva, de ez kb mindegy. sealed ránézésre, ugyanannyi prézlit kevertem bele, szóval nem súlyra, hanem látványra, ugyanakkora kupacot, és alaposan elkevertem. Bele kb húsz dkg kristálycukor, és kb két dl tej. masszává gyúrtam, és kész.

A tepsi aljába, egy kb fél cm vastag tésztát tettem, azt megsütöttem, 200 fokon, alsó-felső hővel, alulról kb második polcon. Amikor enyhén piros, akkor rá a töltelék, nem nyomkodjuk bele, finoman belemorzsoltam, és elsimítottam, hogy laza maradjon, majd ráöntöttem a cukorszirupba megfőzött, krumplitörővel szétlapított meggyet. A leve beszivárgott a dióba. :)  Rá a felső tészta, a tetejét villával megszurkáltam, és ecsettel absztrakt mintákat kenegettem rá, tojásból. és egészen lent, második polcon az ötből, alsó-felső hővel, kétszáz fokon, amíg piros nem lett, sütöttem.

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates