Jobb agyféltekés rajzolás gyermekeknek és felnőtteknek országszerte!

Havasi Pite

on .

Imre Dezső kreációja.

Egy a Csiki Havasokban tett kirándulás ihlette, vagyis inkább az onnan hozott Áfonya, amit akkor reggel szedtek havasokban.

Ezt a süteményt akkor süsd, ha sokáig el kell állnia, mert igazából a hűtőben tartva, kb három nap után adja az igazi állagát, akkor lesz a legfinomabb. Hűtés nélkül is eláll, de akkor a tölteléket betöltés előtt megfőzöm egy picit.

A tészta négy nagy tepsihez elegendő, szokás szerint három adagot lefagyasztok:

Fél kg rétes liszt, fél kg finom liszt, fél kg tehén túró, 20 dkg teavaj, 40 dkg sertés zsír, 0,5 dl mák olaj kettő csomag sütőpor, kettő tojás, 25 dkg porcukor, fél mokkás kanál só.

A tésztát sokáig, legalább fél órán át gyúrom, nagyon omlós, törékeny, massza szerű lesz. Pihentetem egy órát. Pihentetés után, nem annyira ragacsos. Sok lisztet kell szórni a tálba is amíg gyúrjuk, és a deszkát is majd, vastagon kell beszórni. Óvatosan emeld át a tepsibe, mert törik szakad!!!

Töltelékhez:

Fél kg alma 25 dkg csiki havasokból származó friss áfonya 15 dkg zsemlemorzsa. Ezeket alaposan összekeverve, közben kicsit szétnyomkodom fakanállal, hogy az áfonya leve keveredjen az almával, de maradjanak egybe szemek is.

 

 

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates