Jobb agyféltekés rajzolás gyermekeknek és felnőtteknek országszerte!

Parasztreggeli, a tanyavilágból

on .

Imre Dezső

Nem én találtam ki, szerintem nincs is igazán kitalálva, ami van otthon, abból készül.

Apróra vágsz krumplit, parasztkolbász karikákat, hagymát, répákat, akár uborkát, paprikát, és fedő alatt lassú tűzön, félkeményre párolod, ha lehet zsíron, ne olajon. Tegyél rá kevés sót, borsot. Amikor puhul, de még nem teljesen puha, ráteszed a felvert, besózott tojást, és alaposan átsütöd. Aki a lágyabb rántottát szereti, az jobban főzze át az alapot, vagy pirítsa kicsit tojás nélkül, nagyobb lángon, amikor már megpárolódott! A kész parasztreggeli tetejére, vagy őrölt pirospaprikát szórj, vagy reszelt sajtot. Mindkét verzió mennyei lesz!

Unokáim kedvence

on .

Kökény Zsuzsa receptje, reggelire, vacsorára, vagy csak úgy. :)
Túrót, reszelt sajtot, tojást összekeverek, só, bors, fokhagyma, aki szereti tehet bele erős paprikát. Picike liszt, épp hogy formázható legyen. Rudakat formázok, morzsában megforgatom, forró olajban kisütöm.

Bundáskenyér sütőben

on .

Kökény Zsuzsától, bundáskenyér sütőben.

"Barátnőmtől tanultam" Nincs szag, nem kell olaj!
Bevizezett sütőpapír a tepsi aljára, ráteszem szorosan a kenyereket, zsömlét, kiflit, ami éppen van. Tálba ütöm a tojásokat, bele só, fokhagyma, mustár, tejföl és reszelt sajt. Jól összekeverem és ráöntöm a kenyérre. Magas hőfokon sütöm kb. 15-20 percig.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates